De Koning Catering & Events

De keuken in De Hollandsche Leeuw is (bijna) in gebruik. Frank de Koning gebruikt hem voor zijn De Koning Catering & Events.

Vorig jaar na de zomer ontstond bij Frank het idee voor een eigen cateringbedrijf. Na jaren werken als kok, souschef, partymanager en bedrijfsleider merkte hij dat hij terug wilde naar zijn roots. “Maar omdat ik alles rond koken leuk vind dus ook het regelen van complete feesten, wilde ik meer zijn dan alleen kok.”

Een jaar lang bereidde Frank zijn droom voor. Contacten had hij al door zijn werk, een flink netwerk had hij inmiddels opgebouwd. “Ik moest bepalen of ik alleen voor de organisatie wilde gaan en de food zou uitbesteden of andersom. Ik besloot alles zelf te gaan regelen.”

Op 1 april, direct om 0:00 uur, maakte Frank wereldkundig dat De Koning Catering & Events in bedrijf was. “Ik kreeg al snel klusjes. Maar ik merkte wel dat ik een eigen productieruimte nodig had. Ed en Eveline van den Helder van Grand Café de Steupel zijn familie en wilden graag helpen. Door hen kon ik een goede start maken.”

Maar het was ook in die periode dat corona kwam. “Ik moest anders gaan denken. Gelukkig kreeg ik wat hulp. Een vrouw benaderde mij. Zij werd 50 en wilde dit klein vieren. Of ik niet thuis bij haar kon komen koken. Dat soort aanvragen kwamen er al snel meer. Met Pasen besloot ik samen met Stichting Goede Doelendag een paasontbijt aan te bieden. We brachten zo’n 150 ontbijtjes rond.”

Met Koningsdag volgde een borrelbox. “In het doosje stopten we een attent kaartje en een bingokaart. ’s Middags konden ze via Facebook meedoen aan de bingo. We zorgden dat Dj Johan en Marco de Hollander in hun tuin voor muziek zorgden en maakten dit via een livestream openbaar. Met Moederdag maakte ik bij de sportvelden een drive-thru in high tea pakketten en met Vaderdag bood ik een ontbijt aan.”

Frank de Koning maakt een heerlijk hapje klaar.

Totaalconcept

Ondertussen trekken de iets grotere partijen aan. “Ik doe alles zelf. Bij grotere klussen regel ik de opbouw en inrichting, het bedienend personeel, de techniek, muziek en geluid. Ik heb bewust niet veel eigen materiaal, elke setting is namelijk anders en alles is te huur. Ik kook nog steeds bij mensen thuis, maak en bezorg ontbijt, luxe hapjes en borrelplanken, walking dinners (kleine gangen die na elkaar worden uitgeserveerd) en buffetten. Ik bied een totaalconcept aan.”

Het lekkerste deel van zijn cateringservice verzorgt Frank nu dus in de keuken van De Hollandsche Leeuw. Een zakelijk event organiseren, een feestje te vieren, in huiselijke sfeer, op locatie of voor een bedrijf; bekijk alle mogelijkheden op de website van De Koning Catering & Events.

De handige handen van Frank de Koning aan het werk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *